Vælg genbrug fremfor nyt, når du skal have møbler

bbaa11

Genbrugsmøbler er populære som aldrig før, og flere og flere danskere vælger at gå i genbrugsbutikker, fremfor at købe nye møbler. Dette skyldes at de ældre møbler er unikke, og fortæller en historie. De kan være med til at sætte et unikt og anderledes præg på ens hjem, og ofte kan man finde møbler i god kvalitet til en god pris.

Fordele ved at vælge genbrugsmøbler

Flere og flere danskere går efter en miljøvenlig livsstil, så i det seneste år er der flere og flere der vælger genbrug, frem for at købe nyt. Det gælder også, når det kommer til møbler. På samme tid er hipstermoden i de seneste år blevet populær, og generelt er det moderne at indrette ens hjem med retroelementer, for at skabe en unik og anderledes stil. Det lidt skæve er moderne. Det betyder, at markedet for brugte møbler for alvor er vokset. Der er tale om alt fra møbler fra halvtredserne, tresserne eller halvfjerdserne til mere antikke møbler, der finder nyt liv i de danske hjem.
Der er mange fordele ved at vælge brugte møbler. For det første kan man sætte et unikt og personligt præg på ens hjem, og vise masser af personlighed. Desuden har brugte møbler en vis charme. De har en historie, og er ofte fremstillet i bedre kvalitet end møbler fra kædebutikker. Især træmøbler er populære, da de nemt kan friskes op og måske endda males, så de får nyt liv og passer ind, uanset hvordan resten af indretningen er.
Nogle af de mest populære genbrugsmøbler er sofaer, spiseborde, sofaborde, kommoder og skriveborde. Men det kan også være andre møbler, som f.eks. et smukt vitrineskab. Her kan man opbevare mange genstande, som man samtidig ønsker at vise frem, som f.eks. porcelæn.

De mest populære møbler er fremstillet i træ

Som nævnt er møbler fra halvtredserne til halvfjerdserne yderst populære i Danmark. Dette skyldes blandt andet, at det er en periode, hvor mange kendte designere som Poul Kjærholm, Hans J. Wegner og Finn Juhl skabte designs, der i dag er ikoniske og nyder mere popularitet end nogensinde før.
Af træmøbler er de mest populære træsorter teak og palisander, der ikke længere bruges til at producere nye møbler. Derfor er de populære, når der skal findes genbrugsfund, da denne type anses for at være eksklusive, og udvalget ikke er så stort. Desuden er der tale om holdbare og slidstærke træsorter, hvilket gør at selv møbler der er over 60 år gamle stadig ser godt ud, og måske blot har brug for en opfriskning. Andre træsorter holder ikke lige så længe.
De fleste der har sat ben i en genbrugsbutik ved, at det er en spændende oplevelse, der tager én tilbage i tiden. Det er som om at hvert element, hvert møbel, fortæller en historie. Derfor kan genbrugsmøbler også tilføre noget unikt til ens hjem, og give det mere personlighed. Man kan især få en interessant sammensætning, hvis man blander retromøbler med det nye og moderne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *