Pift dit hjem op med retrolamper

bbaa11

Retro er efterhånden blevet et ægte nøgleord inden for stil og indretning. Hvor retro før i tiden havde et lidt negativt eller underholdende præg, så er det i dag en meget populær bevægelse, som handler om at det gamle og tidligere moderne igen er in i form af dets alder og relation til en bestemt stilperiode. Retro ses både direkte igennem genbrug, men også i form af gamle modebevægelser som dukker op i nye kollektioner af tøj og møbler. Således er der altså rig mulighed for både høj og lav for at implementere retrotendenser i deres hverdag.

En af de ting, som man kan bruge i sin indretning, er lamper. Lamper er et meget essentielt møbel i hvert hjem. Lamper leveres nemlig lys, og uden lys er der intet hjem. Lyset giver syn, det giver varme, og det giver tryghed. Lamper og lys er også en essentiel måde at indrette på. Skal rummet være præget af et skarpt eller blødt lys, skal der være dunkelt eller skal alt være lyst helt op? Skal lampen dominere i rummet, eller skal den være diskret og gemt væk? Der er mange muligheder, og en af dem er retrolamper.

En retrolampe er unik.

Ved at klike her kan du se et fremragende udvalg af retrolamper. Retrolamper kan være rigtig mange ting, men fælles for dem alle er, at de er fra en anden tidsperiode og en anden stilperiode. Nogle retrolamper er således fjollede og sjove med vilde former og farver. Disse er højst sandsynligt retro i lyset af deres visuelle udtryk – de giver nemlig udtryk for en æstetik, som gjorde sig gældende for en bestemt tidsperiode. Denne form for lamper kan lyse op i et hjem, men man skal samtidig tænke over at placere dem strategisk.

En anden form for retrolamper er dem, som er retro i form af deres tilknytning til en bestemt designer. For eksempel er PH-lamper et godt eksempel på retrolamper, som til stadighed bliver produceret, udbudt og købt i dag. Disse lamper er enkle i snit og design, men de fortæller en unik historie om en bestemt og vedvarende trend-tendens, som i mange, mange år har præget de danske hjem. Netop derfor er denne slags lamper også utrolig populære blandt rigtig mange. De er også lettere at implementere i det moderne hjem på grund af deres øgede simpelhed.

Køb en retrolampe

Hvad end du mest er til det sjove og farverige eller det enkle og kendte, så er der masser af retrolamper derude, som du let kan finde og gøre til dine. Lamperne er sjove, fordi du nemt kan forvente, at ingen vil have helt den samme lampe. Det er også sjovt at tænke på, at man sidder med en lampe, som måske har været i flere hænder og flere hjem førhen. Dette giver muligheden for at mærke historiens vingesus og virkelig få noget dansk historie ind i sit hjem. Køb derfor en retrolampe nu, og skab unik stemning i dit hjem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *