yoga

Sundhed i sind og krop

bbaa11

Sundhed er meget i fokus lige for tiden, men det er ikke kun kroppen, der skal være sund, det er også sindet. For at holde sig sund handler det ikke bare om at hoppe op på løbebåndet og træne, og det handler heller ikke kun om at spise de helt rigtige grøntsager. Sundhed er også at føle sig godt tilpas i sin krop og at fokusere på sig selv. Hvis man mentalt har det godt, er der også mere overskud til at fokusere på kroppen.

Hygge uden elektronik

Sundhed er ikke bare motion og sund kost, det handler også om at have det godt mentalt. Mange mennesker går i dag rundt og er stressede. Samtidig kan elektronikken komme i vejen for hyggen og nærværet i familien. Det kan hurtigt ske, at man sidder og kigger ned i mobilen i stedet for at nyde hinandens selskab og nærvær. En måde at få det godt mentalt på kan være at være sammen med både familie og venner på en nærværende måde.

Sammen med dem man elsker, behøver man ikke at lave noget vildt. Det kan være nok at spille et spil sammen og på den måde komme hinanden ved. Der kan laves en regel om, at når der spilles, så pakkes mobilerne væk, så de ikke forstyrrer. Et godt og klassisk spil er klodsmajor, som både skaber spænding og konkurrence. Læs mere om det sjove spil og køb klodsmajor på hjemmesiden. Spillet lægger op til grin og hygge i timevis.

klodser

Både fysisk og mental sundhed

Når først man er i gang med yoga, kan man for en tid glemme hverdagen og i stedet slappe helt af. Yoga er fysisk, hvor man får strækket kroppen helt ud, balancen bliver trænet, og samtidig er der også styrke til kroppen. Yoga er ikke kun fysisk, det er også godt til sindet. Til yoga fokuserer man på sin vejrtrækning og på sig selv, og på den måde glemmer man for en tid travlheden og hverdagen.

Skal man til at begynde til yoga, kan det være en rigtig god ide at anskaffe sig en yogamåtte. Det er både praktisk, når man skal ned på jorden at ligge, fordi gulvet kan være hårdt, og samtidig er det rart at ligge på måtten. Det kan også være svært at finde ud af, hvilken slags musik der passer bedst til en yogatræning, hvis man har mod på at træne i hjemmet. Find mere udstyr til yogatræningen og få tips og tricks til træningen på yogamusik.dk.

spaophold

 

Tag veninden med på spaophold

Nogle gange kan lidt selvforkælelse være vejen frem til ro i hovedet og kroppen. Et spaophold er både afslappende og kan være lige præcis dét, som kroppen har brug for. Et spaophold giver både en afstressende dag med veninden, men samtidig giver det også en mindeværdig oplevelse at kigge tilbage på. Et spaophold kan være mentalt rensende, fordi der ikke skal tænkes på arbejde, men i stedet lukker man alting ude og fokuserer på forkælelsen af kroppen.

Der er altså mange forskellige måder at holde sig sund på, og det er forskelligt fra person til person, hvad der fungerer bedst.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *