Mål selv om du må køre bil

bbaa11

Har du været til fest, julefrokost eller blot en god middag hos venner og er du i tvivl om, om du må sætte dig bag rettet og køre hjem i din bil? Så er det smart at have dit eget alkometer i tasken eller handskerummet.

Du skal altid være sikker på, hvad din promille er, inden du sætter dig bag rattet. Det er overraskende lidt, der skal til, før man har fået for meget og bilen skal blive stående. Så det er med at teste dig selv hvis du har den mindste tvivl.

Hvis du anskaffer dig et alkometer, så kan du på ganske kort tid få et ganske præcist indtryk af din promille. Det er dog også vigtigt, at du husker på, at målingen med dit eget alkometer kun er vejledende. Det er kun en blodprøve, der kan vise den helt korrekte promille.

I Danmark er grænsen for spritkørsel 0,5 promille, og al kørsel med den promille eller mere opfattes ifølge loven som spirituskørsel. Hvis man bliver stoppet af politiet for spirituskørsel, vil en ny bilist få kørselsforbud, mens der for en førstegangsovertrædelse kan forventes en betinget frakendelse af kørekortet, hvis ens promille ligger mellem 0,51 og 1,2 promille.

Hvorr lang tid tager det at forbrænde alkohol?

Mange mennesker, der bliver stoppet af politiet med alkohol i blodet, bliver slet ikke stoppet på vej hjem fra festen. De bliver stoppet morgenen efter, når de har været hjemme og sove og nu er vågnet og skal af sted efter morgenmad eller andet. De færreste har en realistisk fornemmelse af, hvor mange genstande de har drukket aftenen før, og hvor lang tid det tager at forbrænde de genstande.

De fleste ved, at forbrændingen af alkohol afhænger af, om man er mand eller kvinde, og om mand er stor eller lille, men det er faktisk helt individuelt, hvor hurtigt man forbrænder alkohol. En rimelig huskeregel er, at det i gennemsnit tager fem kvarter at forbrænde en enkelt genstand, men det er ikke nogen god idé at prøve at regne sig frem til sin promille, for der er simpelthen en alt for stor risiko for, at man tager fejl og ender med at køre bil med en promille i blodet. Derfor er det en god idé at anvende et alkometer til at give et mere realistisk billede af sin promille.

Tag alkometeret med på ferie

Hvis du skal af sted på bilferie, og du undervejs på ferien har tænkt dig at nyde alkohol, hvilket jo er sandsynligt på sådan en ferie, så er det også en god idé at medbringe et alkometer, så du undervejs præcis ved, hvornår du er nødt til at lade bilen stå.

Kører du på ferie i Frankrig, skal du være opmærksom på, at det her har været obligatorisk at have et alkometer i bilen, så her er det simpelthen nødvendigt. Tjek, før du rejser, hvilke regler der gælder på området i det land, du planlægger din bilferie i.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *