Sommeren nærmer sig

bbaa11

Når sommer vender snuden mod skønne Danmark, sker der ting og sager i det danske samfund. Familierne finder terrassemøblerne frem, og grill tændes op. Til grillen og den generelle trend omkring netop denne, tilhører lækre, store og saftige bøffer. Den danske kultur harmonere godt med både grill og kød, og vores positive attitude fanger ideen med sommer, sol, øl og god mad.

Når grillen er fundet frem, og kødet er klar til servering, krævers der ikke meget, før familie kan sætte sig til bords. Bordet er dækket med de store brede tallerkner, fyldte vinglas og ikke mindst det savnede grillbestik. Det specifikke bestik, som findes frem til sommer, omhandler de grov takkede knive og de lange gafler. Dette bestik er lavet til den luksuriøse bøf, og det eneste rigtige at bruge, når tiden kommer for døren.

Til en familie som foretrækker deres mad veltilberedt, er det famøse grillbestik måske ikke det vigtigste element. Men derimod at bestikket er holdbart og ikke går i stykker med tiden, det er vigtigt for alle. Derfor er de fleste bestik-typer lavet af rustfrit stål. Bestikket, som er lavet i ægte rustfrit stål er slidstærkt, og leverer derfor et holdbart produkt, som ikke kan sammenlignes med det almindelige bestik. Når man køber bestik i rustfrit stål, får man altså bestik som er utrolig holdbart samt har et luksuriøst udseende.

Bestik, som ved salg er placeret i den dyre ende af skalaen, er oftest designet til at ligge bedre i hånden når det benyttes.

Stilrent og moderne

Mode og trends findes overalt i boligen, hvor møbler og andre produkter er under indflydelse af det “rigtige” design. Deres specifikke design har den umiddelbare funktion, enten at sælge på udseende eller at være opbygget efter forbedret brug. Selv de mest basale ting i hjemmet er påvirket – Bestikket, som bruges hver eneste aften, er faktisk også. Her ses på hvordan vægten fordeles, når man holder gaflen eller kniven i hånden. Hvis bestikket fx har træskafter, er det lavet i et materiale som tåler daglig brug samt skåner dine håndflader.

Design af bestik variere også efter funktionen; en bred og kort smørekniv har en fyldig overflade, hvilket fordeler smørret bedst muligt på brødet, mens grill bestikket, der har de grove takker, nemmere kan skære igennem de saftige bøffen. Dette er kun få eksempler på, hvordan design er afgørende for et produkt. Ser man videre på de mere basale ting i hjemmet, opdager man hurtigt, at flere produkter er berørt.

En trend, som Danmark er kendt for at bringe til verden, er minimalisme. Minimalismen kan ses på mange danske produkter, designet som af masseproduktion. Det elegante TV fra B&O, Georg Jensen vægure osv. Disse er forgængere for, hvordan man ser på det minimalistiske design, og hvad det kommer til live i de danske stuer.

De fleste danskere tænker hele deres hjem igennem, når der handles service. Fx i henhold til hvordan deres bestik skal hænge sammen med tallerkner og glas. Ligeledes finder den minimalistiske stil ro i stuen, når tingene spiller overens i stil eller farvetema.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *