Kom den dyre storby i forkøbet

bbaa11

Storbyen tiltrækker rigtig mange folk. Specielt unge lokkes til og fanges i spindet, som er næsten umuligt at slippe ud af. Når først man er kommet til storbyen for at studere, så slipper man ikke væk med det samme igen, hvilket der er flere grunde til. Eksempelvis vil du her få mange nye venner, som man ikke bare kan opgive. Desuden har storbyen alt, hvad man kunne ønske sig, og derfor er det svært at forlade den igen, når man har vendt sig til, at alt er inden for cykelafstand.

Storbyen er et ”must” for mange, når de skal studere, men det er altså ikke helt billigt. Du kommer ikke til at leve det vilde ”jetset” liv, som du måske forestiller dig. Virkeligheden er nok den, at du kommer til at leve ”pastalivet”, medmindre du finder en måde at tjene lidt ekstra håndører.

Arbejd hårdt året før

De fleste har tidligt planer omkring deres fremtid. Jo tidligere du har en idé om, hvordan de næste par år ser ud, jo bedre. Forberedelse er nøglen, hvis du skal leve et nogenlunde anstændigt liv. Ved du eksempelvis, at du skal flytte om et år, så skal du da give den en ekstra skalle på dit arbejde, da du på den måde kan få nogle ekstra skillinger, som med garanti falder på et tørt sted, når du først er fløjet fra reden.

Indskud til din nye lejlighed, husleje, mad og regninger vil fortære din opsparing hurtigt. Skulle du ikke have en opsparing, så kan det godt blive en blodig affære med store, røde tal. Derfor foreslår vi, at du får tjent nogle gode penge, før du flytter. Har du penge nok, kan du også pynte din lejlighed, hvilket dine kommende gæster selvfølgelig vil glæde sig over. Køb en god sofa som de kan slå sig ned i, når tiden til besøg nærmer sig. Pynt og fine møbler generelt er altid en vinder, og på den måde kan du også overraske dine skeptiske forældre, som helt sikkert forventer, at du lever i en svinesti.

Find job i din nye by

Jobs hænger ikke på træerne, får man ofte at vide. Dette ville selvfølgelig heller ikke give mening, men skal man sige noget om storbyen, så er det, at der faktisk er mange jobs. Skulle et job i hvert fald nogensinde hænge på et træ, så er det i storbyen, og ikke i din gamle provinsby, som huser 500 mennesker.

Et af de mange jobs, skal du nok kravle op til, idet de ekstra penge, som et job giver, kan give dig en stor økonomisk frihed, som kan være ubeskrivelig. Med din SU vil du ofte have et så stramt budget, at du er mester i at koge pasta inden for den første måned. Vil du gerne forbedre dine evner i køkkenet, så kræver det, at du har noget at arbejde med, og det får du først, når du tjener lidt ekstra penge. Skulle du få flere penge, er det også muligt for dig at få indrettet din bolig lidt pænere. Desuden kan du også sikre dig en lækker seng, som vil kunne bære dig gennem natten. Er du en person, som er helt vild med senge, så kan du læse mere om senge her, hvis du har interesse for det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *