En voksen mands mange gåder

bbaa11

At bliver voksen er noget helt uden for kategori. Ingen er helt klar over, hvornår man er voksen, og hvad dette indebærer. Det afhænger selvfølgelig af den individuelle person, og ingen ved i virkeligheden hvad dette begreb at være voksen betyder. Betyder det at man skal bekymrer sig om hvilket lån der er det billigste eller hvor man kan få byens bedste culottesteg. Er det at man pludselig kan tage ansvar for sit liv og vide, hvordan man betaler skat? Man er pludselig uafhængig af sin mors trykke vinger, og inden man ved af det er man blevet skubbet ud af reden. Det fjollede er, at selv hvis det var mere socialt acceptabelt at bo hos sin mor hele livet, ville mange nok stadig ikke vælge at gøre det. Det er et af de behov man udvikler, når man vokser sig stor og stærk, behovet for eget ansvar og selvbestemmelse. En selvbestemmelse man aldrig ville kunne få, hvis man boede hos sine forældre. Men blot fordi behovet er der, gør dette det nødvendigvis ikke nemmere. Det gør det faktisk muligvis sværere, da det kun bliver irriterende, hvis man ikke kan få noget, som man virkelig ønsker til at fungerer. At blive voksen burde i virkeligheden være et fag i skolen, hvor man lærer almindelige ting, såsom at tjekke sin årsopgørelse, og hvad man skal være opmærksom på, når man køber en ny lejlighed – så ville der måske ikke være så mange gåder i det alligevel.

Når man går helt i panik

På trods af at de fleste voksne mennesker går rundt og ligner nogle, der har fuldstændig styr på deres liv, er dette ikke altid tilfældet. Selvfølgelig lærer man om livet mere end man lærer om noget andet, og i takt med dette bliver man også bedre til at leve, men dette forhindrer ikke voksne mennesker i at komme i situationer, hvor alt får helt galt. Man kan blive udsat for en situation, som man aldrig før har oplevet. For eksempel hvis ens hus pludselig for en helt voldsom vandskade, hvor det regner igennem taget, for hvad koster et nyt tag?

En voksen mands bekymringer

Det er måske det, der definerer det at blive voksen bedst. Man begynder at bekymre sig hele tiden over alt og alle. ”Hvad nu hvis…?” og ”hvad skal jeg gøre når…?” er to udbredte tanker, der hersker hos det voksne menneske. Dette skyldes mest af alt, at du har ansvaret for dit eget liv, og oftest også et eller flere andre liv. En af de stærkeste bekymringer danske voksne mennesker oplever, er økonomiske bekymringer. Man har siden en helt ung alder blevet belært med, hvordan man skal bruge sine penge fornuftigt. Men dette er ikke så nemt som så, især ikke hvis man kommer direkte fra mor og fars varme pengepung, der betaler alt. At være fornuftig er også en meget voksen ting. At være fornuftig betyder, at man kan se hvordan man løser en opgave mest praktisk, og desuden så det kommer til alles fordel. Dette er dog ikke i nærheden af at være nemt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *