Sundhed

Sådan kommer du i gang med en sund livsstil

bbaa11

Hvad er sundhed egentligt? Er sundhed at løbe hver dag, eller er sundhed at spise salat til alle måltider?
Nej, sundhed er mange ting, og sundhed handler både om indre og ydre sundhed. Motion er selvfølgelig et keyword i forbindelse med sundhed, men derudover er den rigtige kost og en god mental sundhed også vigtigt for, at kroppen fungerer optimalt. 

Stress

Motion og sund kost

Den nemmeste vej til en sundere livstil er ved at dyrke mere motion og spise sundere. Motion forbrænder først og fremmest kalorier, og derudover giver det dig mere energi i hverdagen. Med en sund kost sikrer du, at du ikke fylder din krop med dårlige stoffer og madvarer, som ikke giver din krop det, den skal bruge. Der er mange bud på, hvad den helt rigtige kost er, men der findes ikke et endegyldigt svar. Din nye kost skal derfor passe til dig, og du skal lave den mad, du godt kan lide. Der findes mange kogebøger med fokus på sund mad, og det burde derfor være muligt at finde lige præcis den, der passer til dine smagsløg. Når man starter på et nyt forløb, kan det være en god ide at bruge en kogebog, så man ikke løber tør for ideer til, hvad man skal lave, og derfor ender med at gå tilbage til det, man plejede at lave. 

Dyrk yoga

Sundhed kommer ikke nødvendigvis af motion og sund kost. Den indre sundhed spiller en stor rolle for ens velbefinde, og den er desværre ikke ligeså nem at træne. Mange danskere døjer med stress, hvilket kan have store konsekvenser for ens krop, hverdag og sundhed. Det er derfor vigtigt at passe godt på sig selv og sin krop. Yoga er gennem de sidste 10 år blevet en utrolig populær sportsgren, og dette skyldes bl.a. dens fokus på vejrtræning og indre stabilitet. Selvom at yoga foregår i et stille og roligt tempo, er det en sport, der er fysisk krævende, hvor man opnår stor forbrænding. Yoga kan hjælpe med at opretholde din indre sundhed, og derudover er yoga en træningsform, som både kan gøre dig mere smidig og afhjælpe smerter.  

Yoga kan rense dit sind for hverdagens stress, og endvidere kan sporten spare dig en eventuel tur til fysioterapeuten. Læs mere om, hvordan du kommer i gang med yoga her.

Yoga

Beløn dig selv

For at komme godt i gang med en sund livstil, skal det hele ikke være surt. Det er derfor vigtigt at belønne sig selv og støtte sig selv, for at den nye livstil hænger ved. En belønning kan være alt fra et nyt stykke tøj til lidt slik om fredagen. Det skal være sjovt at være sund, og derfor er det vigtigt altid at huske sig selv på, hvor meget man har opnået.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *