Optimer dit liv – men glem ikke livskvaliteten

bbaa11

Vi lever i en tid, hvor der er meget fokus på at optimere vores liv på alle mulige områder, det kan være økonomien, det kan være sundheden, og det kan være vores sociale liv, det virker som om, der er et implicit krav om, at vi skal være den bedste udgave af os selv hele vejen rundt, og livskvaliteten skal måles i længden af livet, ikke indholdet.

Det kan være et pres, specielt hvis du overgiver dig betingelsesløst til den måde at se tingene på, og spørgsmålet er om vores liv og indbyrdes kommunikation og interaktion ikke ville være bedre, hvis vi slappede lidt mere af, gav lidt mere los for de impulser og lyster, vi blev udsat for undervejs i livet.

Tag ud og se Danmark, tænk engang over, hvor mange steder du ikke har set endnu, men som du inderst inde, synes du har et forhold til, fordi du har hørt meget om det – har du set Himmelbjerget, været på Grenen, set Hammershus, været på Langeland? Hvis du kan svare ja til alle 4, så er du en minoritet, der kan gøre krav på at have oplevet noget specielt.

Mange af os har familie mange steder i landet

Men ser vi de mennesker så meget, som vi burde? Eller den gamle ven, vi en gang kendte, der boede i Odense?

Og mens vi er ved emnet – hvornår har du sidst spist på en restaurant i Odense? Der er mange ting at opleve der lige i midten af Danmark, men der er mange, der kører forbi tværs over Fyn, fordi de skal mod Vest eller Øst, jamen, hvad ville der ske, hvis du stoppede på midten og tog videre en dag eller to senere, i stedet for at have så travlt?

Lær at lægge de naturlige pauser ind, lev et rigere liv, og hav noget at fortælle andre om, når du kommer frem til din endelige destination.

Hvis du har børn, så læg også gerne nogle oplevelser ind for dem, og hvis de er store nok, så lad dem rende ud på egen hånd og opleve tingene på deres egen måde, og omvendt – hvis du har forældre eller bedsteforældre, så tag dem med og lad dem fortælle om deres egne fortidige erfaringer og oplevelser.

Det fede ved livet er, at du bestemmer alting selv, og dermed også hvad der skal ske.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *