Forbrug og økonomi

Online lån – en hurtig oversigt til et hurtigt overblik

bbaa11

Der er en støt stigende tendens blandt danskerne, når det kommer til at låne penge. Her tænkes der naturligvis på de populære online lån, der netop nyder deres store popularitet grundet de stadigt vanskeligere lånebetingelser hos banken. Ikke mindst af denne grund vælger rigtig mange i stedet at finde deres lån online, og ofte er det faktisk også en nogenlunde billig lånetype; men hvad dækker online lån nærmere bestemt over, og hvilke typer er der at vælge imellem?

Livsstil og forkælelse

Online lån – overordnet set

Det, der adskiller de mange online lån fra det traditionelle banklån, er først og fremmest, at der er tale om lån uden alt for strenge sikkerhedskrav. Den stort set ikke-eksisterende sikkerhedsgodkendelse hos de online lån er selvfølgelig med til at forøge chancen for godkendelse i væsentlig grad; og så er online lån rigtig hurtige. 

Faktisk kan man i mange tilfælde få sit lån udbetalt allerede inden for 15 minutter; og dette er virkelig noget, der tiltaler den mulige låntaler, idet mange ofte står og skal bruge en portion penge så hurtigt som muligt. 

Af ovennævnte grunde vil et online lån typisk have en markant kortere løbetid end f.eks. et banklån. Dette skyldes selvfølgelig, at låneudbyderen løber en noget større risiko ved at udstede et lån uden sikkerhed. Til gengæld er låneudbyderen overhovedet ikke interesseret i, hvad man skal bruge pengene til. Det eneste, der interesserer låneudbyderen, er blot, om lånet betales tilbage. Her kan du låne pengene og betale senere.

Hurtiglån og kontanter

Online lån – de mest udbredte typer

Hvis man tager et hurtigt kig på nettet, så vil man hurtigt opdage, at der tilsyneladende findes et uoverskueligt stort antal forskellige lån. Der er dog ingen grund til at lade sig afskrække. Faktisk kan man overordnet set inddele de online lån i to generelle hovedkategorier:

  • Kviklån: et kviklån (også kaldet hurtiglån) er typisk et forbrugslån, der optages online. Som navnet antyder, så er et kviklån rigtig hurtigt med en lynhurtig udbetaling. En typisk løbetid på et kviklån vil typisk være på 30 eller 60 dage. Det der gør et kviklån til en attraktiv løsning er netop deres popularitet. Kviklånets popularitet gør nemlig, at der er stor konkurrence blandt låneudbyderne om at lande kunderne; og dette betyder ofte, at man kan optage et kviklån til en særdeles fordelagtig rente. Nogle gange er der endda ingen renter på lånet, hvis man er førstegangslåner.
  • Mikrolån: et mikrolån (også kaldet minilån eller SMS-lån) er ligeledes et forbrugslån. Som navnet antyder, så er der med denne lånetype ikke tale om voldsomt store beløb. Et typisk lånebeløb vil typisk ikke overstige 10,000 kr. og kan faktisk gå helt ned til 500 kr. Denne lånetype er selvfølgelig også online. I lighed med kviklånet, så er der også tale om et lån med en temmelig kort løbetid – typisk 30 dage. Idet begreberne mikrolån og SMS-lån dækker over én og samme ting, så adskiller de sig dog på ét enkelt punkt. SMS-lån var tidligere en lånetype, der kunne foretages via SMS. Dette er dog ikke længere lovligt, men navnet er dog blevet hængende alligevel.

Online lån – hold dette i baghovedet

Selvom der ofte er højere renter ved online lån, så vil den korte løbetid til gengæld sikre, at du ikke kommer til at skulle betale for høje renter i særlig lang tid. Du skal blot sørge for, at du overholder din afbetalingsdato, og så skal det hele nok gå.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *