redplanetenskilt

Skru op for varmen i hjemmet og ned for den på kloden

bbaa11

Vores jordklode har det ikke for godt, og varmen stiger langsomt. Drivhusgasserne tvinger temperaturen op, polerne smelter og vores vintre bliver kortere og kortere.
Mange mener, at vi ikke kan stille noget op og at skaden er sket. Men et klimavenligt hjem er ikke kun godt for miljøet – det er også godt for pengepungen. Der er mange små tips til at spare penge og være mere klimavenlig, og her er et par stykker af dem.

husisolering

Indeni hjemmet

Først og fremmest er det ofte varmeudslip, der er den store synder. Ca. hver tredje bolig i Danmark er under energimærke E, og det er ikke godt hverken for klima eller økonomien. For at få højere energimærke, skal hvidevarer, lamper og varme være energibesparende. Derudover kan du selv skrue et par grader ned for varmen og tage noget varmere tøj på.
Hvis din bolig er dårligt isoleret, er den straks værre. Hvis dit hus er mere end 50 år gammelt, er der stor risiko for det. For at komme det til livs, kan din bolig blive hulmursisoleret, hvilket holder meget bedre på varmen.
Et tip mere er at få nye vinduer. Der er utrolig mange vinduer, hvor det trækker mere end hvad godt er, og varmen siver direkte ud. Ruderne skal have to lag glas for den bedste isolering.
Vil du have en mere klimavenlig bolig? Følg linket og se hvordan du kan være bedre mod miljøet.

elbilopladning

Bliv klimavenlig udenfor boligen

Når du er ude og handle kan du kigge efter hvor dine varer kommer fra. Jo tættere de er på, hvor du er lige nu, jo mindre CO2 er der blevet brugt på at transportere dem. Derudover er økologi også en god idé at holde øje med, da eksempelvis grøntsagerne ikke er blevet sprøjtede, og dermed har forurenet mindre. Du kan mindske dit plastikforbrug, ved selv at have stofposer med til frugt og grønt, kan du skære ned på dit kødforbrug.
Din bil kan også blive mere klimavenlig. Vælg en elbil frem for benzin eller diesel, da el udleder mindre CO2. Hunden vil sikkert også gerne med på tur, men det kan være besværligt at få en stor hund ind i bagagerummet. Men med en hunderampe til bilen kan I hurtigt og smertefrit komme afsted. Den kan hurtigt foldes sammen, så den ikke fylder ret meget.
Gør noget godt for klimaet og din økonomi, og sikr vores kommende generationer. De skal også have en jord at leve på.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *