Sommerfugl

Planlæg dig til mere ro i hverdagen

bbaa11

Der er tider i livet, hvor det kan være svært at overskue verden og de opgaver hverdagen byder på. Når vi oplever en stor sorg, bliver selv de mindste opgaver i nogen tilfælde næsten uoverskuelige og det kan virke som et mareridt at skulle løse dem. Her kan planlægning være med til at skabe ro og overskuelighed i en svær tid. Du kan planlægge dig ud af meget, så der bliver mere tid til at hele og komme ovenpå igen. Her kommer et par rigtig gode tips til, hvordan du kan planlægge dig til mere ro i hverdagen.

Uddelegér opgaverne

For rigtig mange er det fristende at gøre det hele selv. Det er lettere og så er man sikker på, at det bliver gjort på den rigtige måde. Det er dog ikke altid hensigtsmæssigt at tænke sådan, for i mange tilfælde giver det ligeså stor glæde og lidt mere overskud, når man deler opgaverne ud til andre – både i familien og i arbejdsmæssigt henseende.

Find ind i dig selv og mærk efter, om der er tid og plads til at lave alle de opgaver du har sat dig for eller om det er mere hensigtsmæssigt at bede om hjælp fra andre, så du kan bruge tiden mere effektivt på noget du har glæde af og har en optimal løsning på.

Det kan være rigtig mange forskellige ting, der er tale om, men ved at mærke i dig selv vil du hurtigt opdage, hvor det er du har brug for hjælp, så du er fri til at bede om den.

Badebro

Find roen

Nogle opgaver vil komme til at dræne dig, fordi det enten ikke er noget du har lyst til eller, fordi det er noget du ikke kan løse selv. I sådanne tilfælde vil det give perfekt mening at bede om hjælp til at løse opgaven.

Det kan dog også være noget du normalvis gør selv, fordi det helst skal gøres på din måde – her kan det være en kæmpe befrielse for dig bare at give slip og lade en anden løse opgaven for dig. Det kræver dog, at du giver slip finder ro i at en anden måde at gøre tingene på kan være ligeså god som din!

Så har du i stedet fri til at blive klogere på sunde og nærende ting som yoga og måske finde ud af om det er nødvendigt at investere i et par nye yogabukser mens din partner hænger vasketøj op.

Sorgfuldpige med mobil

Giv slip på det tunge

Der er også situationer, der er for tunge at bære selv, hvor det kan være en stor fordel at overlade det til dem, der har forstand på det. Det kan være i værste tilfælde være i forbindelse med en, der er afgået ved døden, hvor familien står tilbage med ansvaret for at tømme hjemmet og sørge for alle de praktiske ting der skal gøres i den forbindelse. Det kan være overvældende og derfor kan det være en stor lettelse at give slip og overlade det til nogen, der har erfaring med dødsboer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *