kvinde der løber

Sæt fokus på sundhed i hele familien

bbaa11

Nyt år. Nye mål. Nyt perspektiv og helt sikkert også ny energi til at føre det ud i livet. For mange er nytårsforsæt en fast del af nytårsaften og starten af januar. For de fleste har nytårsforsættet noget med sundhed at gøre. Måske ønsker du at stoppe med at ryge? Måske ønsker du at få en mere aktiv livsstil? Eller måske ønsker du bare at engagere hele familien til at leve et sundere liv over hele linjen. Ligegyldig hvad dit mål er, kræver det ambition, vilje og gåpåmod at ændre de gamle vaner.

Familie der går sammen

Fokus på sundhed for dig selv

Når du gerne vil ændre hele familiens sunde linje, er første step dig selv. Du skal gå forrest. Du skal vise det gode eksempel. Du skal være familiens forbillede. Når der en, der tager førertrøjen på, så er det lettere for resten af familien at følge trop.

En anden årsag, er naturligvis også dig selv. Hvis du ønsker at skabe nogle sunde vaner, skal det naturligvis komme indefra. Det lykkedes sjældent for folk, at ændre deres vaner, hvis de gør det for nogle andre. Ja faktisk er det yderst sjældent, at det lykkes nogen som helst at ændre noget, hvis det ikke er for dem selv.

Hvad end du ønsker at ændre, skal du lægge en plan. Først skal du naturligvis finde ud af, hvad du gerne vil ændre. Sæt dig selv et realistisk mål. Derefter skal du finde ud af, hvordan du vil nå dit mål. Derefter gælder det om at være disciplineret omkring dit mål og holde fast.

Fokus på sundhed hos din familie

Når du har lavet en livsstilsændring, er du til inspiration for hele familien. Du har vist vejen, og nu er det tid til at resten af familien følger trop. Der er naturligvis forskel på, hvad hvert enkelt familiemedlem magter og har brug for. 

Det vigtigste er derfor ikke at presse hinanden, men derimod motivere hinanden. Vi er alle mennesker med forskellige forudsætninger. Til gengæld, skulle det at gøre nogle ting sammen, gerne kunne give mere motivation og vilje. Det er nemlig altid lettere at løfte i flok.

Hund der kigge på kager

Fokus på sundhed for din hund

Når hele familie skal ændre deres livsstil, skal hunden naturligvis være med. Det kan måske lyde tosset, men det er det bestemt ikke. Din hunds velvære er helt afgørende for dens humør og ikke mindst levetid. Sund foder og en aktiv livsstil er helt essentielt. 

Hunde skal være i god form, og de skal også holdes på et fornuftigt vægtniveau. Drop de små godbidder ved bordet. Drop ideen om, at din hund bliver gladere af 10g mere foder. Drop ideen om, at din hund ikke vil ud og gå tur i regnvejret. 

Din hund har brug for faste rammer, sund og nærende foder og ikke mindst massere af motion. Tag din hund med skoven på din løbetur eller sørg for at gå en tur i skoven med den flere gange om ugen. Det gør dig gladere og det gør din hund gladere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *