ældre mand læser på bænk

Gør haven til et fristed fra hverdagens stress og jag

bbaa11

Der er noget terapeutisk ved at nyde en god kop kaffe eller et glas perfekt afkølet vin i haven med avisen. I 50’erne var det lænestolen og en god cigar flankeret at et glas whisky, men vi er heldigvis blevet sundere i dag. 

Haven er vores egne oase, og det er her vi kan slappe af, nyde friheden og bare være. Du kan selv skabe rammerne for din fritid og finde ud af, hvad du helst vil være omgivet af, når du hygger dig i solen. For nogen er det blomster, andre bruger tiden på køkkenhaven og andre igen nyder at se børnene lege i sandkassen eller gyngerne. Fælles for dem alle er, at de er dine rammer og det er jeres private oase. 

Her kan du læse lidt om, hvordan du kan gøre have – og avisoplevelsen – lidt bedre. 

bænk om træ

Skab privatliv med en færdighæk

Hvad enten I bor i et ældre villakvarter eller i en af de mange nybyggede områder, så er hækken det, der skaber de yderste rammer for jeres område, men det tager desværre mange år at etablere en høj og tæt hæk, der kan sikre privatlivet i haven. 

For nogen er det ikke ventetiden værd, og derfor er der naturligvis også en løsning på det, så I kan få en færdighæk med det samme. Det e muligt at bestille hækplanter, der er fuldt etableret i både højde og bredde, så I ikke skal vente årevis på at de små, spæde planter vokser til, mens forbipasserende og naboer har frit udsyn til hele jeres have. 

https://pixabay.com/da/photos/bibelen-iphone-mobiltelefon-læse-2690295/

Tag avisen med ud

Når haven er anlagt og den første rigtige sommer ruller ind over landet, så er det tid til at høste arbejdets frugter. Lav dig en rigtig god og stærk kop kaffe, find din favoritplads i solen og læn dig tilbage. Nyd, at du kan sidde og kigge på blomsterne, der langsomt kommer frem, frugttræerne, der blomstrer og måske grønsagerne, der spirer. 

Er du ikke en af dem, der læser avis, så er det også muligt at tage din tablet med ud i haven og indtage dagens spændende nyheder på dagens.dk i skyggen af hækken eller naboens æbletræ, der har grenene hængende ind på jeres grund. 

Lige meget hvad du foretrækker, så bør haven være et helle, hvor du og hele familien kan samles, lege, slappe af og være sammen. Spis alle dagens måltider på terrassen mens ungerne leger i græsset eller klatrer i klatrestativet sammen med kammeraterne. 

Brug haven til at skabe jeres egne minder og være sammen med både venner og familie. Haven er også et sted, hvor du kan gå hen og være alene, når der er brug for ro i tankerne eller luft under vingerne. 

God fornøjelse i din drømmehave.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *