Løb

Brug musikken i hverdagen

bbaa11

Der kan være mange gode grunde til at lytte til musik i hverdagen. Musikken kan nemlig gå ind at styre dit humør. Nogle gange, så har vi brug for at dyrke en bestemt følelse, mens vi andre gange har brug for at ændre en følelse til en anden. Dette kan musikken gøre. Derfor er det også vigtigt at lyden på musikken er god. Enten ved et par gode høretelefoner eller gode højtalere. Dårlig lyd går direkte i nerverne, og du misser dermed effekten fra musikken. Her kan du få god lyd.

Musik
Vågn op til musik i stedet for et irriterende vækkeur

I stedet for at have den karakteristiske lyd fra et møg irriterende vækkeur, som ikke gør ret meget andet, end at få dig op i et smågnavent humør, så kan du i stedet vælge at blive vækket af roligt og dejligt musik, som mere nænsomt får dig vækket og gjort dig mentalt klar til endnu en skøn dag.
Effekten på at vågne til rar musik i stedet for et klassisk vækkeur, vil du kunne mærke allerede fra den første morgen.

Få løbeturen til at vare en smule længere

Du kan også bruge musikken, når du træner. Når du skal ud på en løbetur, kan du lave en playliste, der hjælper dig til at holde et tempo og holde gejsten i gang. Måske kan du endda, ved hjælp af musikken, strække distancen en smule længere end først planlagt og dermed forlænge din løbetur med en sang eller to.
Det er vigtigt at planlægge din playliste. Enten med numre, som har et fast tempo hele vejen, eller du kan variere en smule fra nummer til nummer for at afveksle dit løb.

Dans det ud af kroppen

Af og til, så oplever vi at andre gør os vrede og irriterede. Vi kan enten vælge at kaste verbal galde ud over dem, eller vi kan lade vreden ulme inde i os selv. Men det er vigtigt for vores velvære at få bearbejdet den indre vrede, så den ikke pludseligt går ud over andre. Det kan man for eksempel gøre ved at finde noget musik, som passer til humøret og danse til indtil vreden er komme ud af kroppen igen. Herefter kan du sætte noget feel good musik på og danse dig i endnu bedre humør. Det handler om at vælge sine kampe, og du (og din modstander) får det sjældent bedre af en sviner og grimme ord.

Godt humør

Bliv klar til en god nats søvn

Der findes ligeledes mange numre, som passer perfekt til at få kroppen til at slappe helt af. Det kan du enten sætte på inden du går i seng for at komme ned i tempo og forberede kroppen på søvnen, eller du af falde i søvn til det, når du har lagt dig i seng. Det er en nem måde at få kroppen til roligt at overgive sig til søvnen. Hvis du har tildens til tankemylder omkring sovetid, så er musik ofte et godt valg, da den kan skubbe tankerne i baggrunden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *