tandsmil

Skærer du tænder? Nu kan du nemt komme af med smerterne

bbaa11

Mange danskere lider af hyppige eller konstante smerter i kæbe, hoved eller tænder, fordi de skærer tænder. Det kan være til stor gene i hverdagen, fordi smerterne kan være så markante, at det er svært at koncentrere sig på jobbet eller på studiet. Men der er heldigvis en løsning – og den er endda både nem og billig at gøre brug af. Læs mere her.

Start med at opsøge tandlæge

Mange danskere skærer tænder, mens de sover. For manges vedkommende er de slet ikke klar over det, fordi de ikke mærker noget til det i deres vågne timer. For andre har kæbens natlige aktiviteter stor indflydelse på dagligdagen, fordi tænderskæren kan medføre tandpine, spændinger i kæben og hovedpine. I nogle tilfælde er smerterne så markante, at de kan påvirke koncentrationsevnen og gøre det svært at fungere optimalt i hverdagen. Tænderskæren kan på den måde have store konsekvenser for den generelle livskvalitet.

Oplever du smerter i tænder og kæbe, er det altid en god idé at opsøge din tandlæge, så du først og fremmest kan få hjælp til at afklare, hvad årsagen til smerterne er. For manges vedkommende vil forklaringen være, at de ubevidst skærer tænder, mens de sover, men det er ikke sikkert, at dette er forklaringen for alle. Og for på bedste vis at kunne tage hånd og problemet, må du også kende roden til det.

Mange følger stille og roligt, at de begynder at miste modet, når de sidder i venteværelset hos tandlægen. Derfor kan du med fordel læse nyheder hos
https://nyheder24.dk/, så tiden kan gå lidt hurtigere.

En bideskinne kan afhjælpe smerterne 

Opsøger du din tandlæge grundet smerter i tænder, kæbe og/eller hovedet, vil din tandlæge måske anbefale dig en bideskinne. En bideskinne er en anordning, der er skabt til at forhindre tænderskæren. Den skal som udgangspunkt bruges om natten, hvor de fleste mennesker, som døjer med problemet, skærer tænder. I perioder, hvor du er stresset eller af andre årsager oplever spændinger i kæberne i dagtimerne, kan skinnen også bruges her. Designet gør, at den er diskret, og at du sagtens kan bære skinnen, uden at andre bider mærke i det.

Skinnen består i en lille gennemsigtig gummianordning, som er særligt skabt til dine tænder. Den virker ved at skabe en barriere mellem din over- og undermund og forhindrer dig i at skære tænder, ligesom den tager noget af presset, når du bider hårdt sammen. Skinne beskytter også mod det slid, som især dine hjørnetænder udsættes for, når du bider tænder. 

Tandlægestol

Et billigere alternativ

En bideskinne kan altså være til stor gavn for dig, der bider tænder. Derfor vil mange tandlæger også tilbyde dig at fremstille en. Det kan dog – som så mange andre services, tandlæger tilbyder – være en temmelig dyr affære. Men heldigvis findes der et billigere alternativ online. Via visse udbydere kan du købe og få tilsendt et kit, så du selv kan fremstille en hård bideskinne. Det er nemt og hurtigt at gøre, og skinnen, du får ud af det, er af samme kvalitet, som den, du ville få hos en tandlæge.

Skinne.dk tilbyder fire forskellige pakker – en pakke til en skinne, en pakke til to skinner og en pakke til tre eller fire skinner. Jo flere skinner du køber på en gang, jo større rabat får du. Men hvorfor kan man have brug for flere skinner? Bideskinnen er lavet af et relativt blødt materiale, der blandt andet har til formål at gøre den behagelig at have på. Men det betyder også, at skinnen over tid og i kraft af din tænderskæren vil blive udsat for slid, hvorfor det kan være nødvendigt at udskifte den for at få glæde af den optimale funktion.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *